världsnyhet tattoo wax system

Det är allmänt känt att med tiden så bleknar tatueringar och förlorar dess livfullhet, huden är ju trots allt ett levande organ som förnyar sig. Det rekommenderas därför att man förstärker tatueringen efter ca 10 år. Innan dess är det viktigt att kontinuerligt exfoliera och återfukta huden för att bibehålla wow-effekten av tatueringen.

Hårborttagning är då en viktig del i detta, speciellt på områden där man har en tätare hårväxt. Det bästa alternativet för en komplett omvårdnad är att vaxa det tatuerade området. Vaxning ger direkt exfoliering och komplett hårborttagning. Det är också åtta gånger skonsammare för huden än rakning.​

Det är dock inte alla vax som fungerar. Fel slags vax kan till och med bleka tatueringen ytterligare.- Vi på byMika har fått vara med om en världsnyhet. Perron Rigot är det första märket någonsin att ta fram en specialanpassad behandling. som vi använder. Du kan vara bland de första vid världspremiären av en ny unik komplett behandling.

Komplett behandling

byMikas tattoo waxing är inte bara en vaxning, det är en komplett behandlimng, som är behaglig och så gott som smärtfri. 

tattoo wax system

Behandlingen börjas med en exfoliering av huden för att ta bort döda hudceller som kan blockera tatueringen.

Sedan är det dags för själva vaxningen. Är du smärtkänslig, kan bedövning användas, men smärtan är om än intensiv, mycket snabbt övergående.

Behandlingen avslutads med en återfuktande och lugnande lotion som innehåller färgbevarande och förbättrande mineraler.

Ny, patenterad formel

för tatuerad hud

Innan tatuering &

för kontinuerlig vaxning

Vad händer på tatueringstudion?

Alla som någonsin har varit hos en tatuerare vet att före varje tatuering brukar tatueraren ta en rakhyvel och raka området. Vi hudterapeuter vet, att varje rakning är en påfrestning för huden, som i detta fall ofta utsätts t.o.m för torr rakning. Resultatet kan bli en irriterad hud innan tatueringen ens har påbörjats.

Redan Nästa timme börjar håret växa tillbaka med ett trubbigt stubb, för att inte nämna allt stickande och kliande under skiyddsplasten.

Varför och hur bleknar tatueringar?

Tänk på tatueringar som en bild bakom ett glas. Översta hudlagret kallas för epidermis och anses vara glaset framför en tatuering, då tatueringen är skapat i ett undre hudlager – dermis.

Epidermis är det lagret som samlar döda hudceller och får tatueringen att se bleknad ut. Beroende på området på kroppen, kan även hår dölja helt eller delar av tatueringen. Det kan förstöra det fina med en tatuering och gömma den helt.

före och efter tattoo wax

Efter en behandling

Vaxning före och efter en tatuering

Att vaxa senast 3 dagar före inbokad tatueringstid är ett sätt att garantera att tatueraren har en läkt och jämn yta att arbeta på. Håret på området kommer inte att växa tillbaka eller synas förrän tatueringar har läkt. Inget kliande och perfekt resultat.

Efter att tatueringen är gjord, kan det liknas vid ett öppet sår till dess att den har läkt helt. En sådan process kan ta olika lång tid beroende på område på kroppen, men tar generellt 2-4 veckor. Under denna läkningsprocess är det viktigt att låta huden vila från irritationer, friktioner eller extrema förhållanden. Skyddsplasten ska sitta på så länge som tatueraren instruerar.

Tidigast 4 veckor efter tatuering, går det bra att vaxa sig igen. Och om man regelbundet vaxar sig, blir håret med tiden mindre, glesare och ljusare. Det finns endast fördelar med att använda sig av vår nya Tattoo Wax.

1. Exfoliering och skydd

2. Hårborttagning

3, Återfuktande och efterbehandling

Prisexempel    Tattoo Wax

Halva Ben

Hela Ben

Armar

Rygg

Axlar

Rygg & Axlar

Mage

Bringa

Mage & Bringa

275

445

375

275

275

550

220

220

445

Övriga områden är inte ofta tatuerade och dessa kan vaxas med vanlig vaxning.

Skulle det vara så att du är tatuerad på fler områden, som exempelvis på intimområdet, får du priset på tattoo vaxningen på plats.

Vid bedövning tillkommer 99 kr per område.

PERRON-RIGOT-AUX-WORKSHOPS-ESTHETIQUE-ET