Cysteamine Cream 5%

Artikelnr 00001
2 850,00kr
Finns i lager
1
Produktdetaljer

En ny revolutionerande hudblekningsprodukt, som är lika effektiv som hydrokinon, men har inga eller få biverkningar.


Cysteamine 5% kräm är ett medicinskt hudblekningsmedel som används vid behandling av hyperpigmenteringsstörningar såsom melasma, postinflammatorisk hyperpigmentering och lentigines. Den används även för att göra huden övergripande ljusare. Det vefksamma ämnet heter cysteamin, som kan användas oralt för behandling av olika sjukdomar. Det är först på senare år man har upptäckt dess hudblekande effekter, som har visat sig vara lika effektiva som hydrokinons.


Hydrokinon är det mest effektiva hudblekningsagent som finns idag. Michael Jacksom sägs ha blekt sig med hjälp av hydrokinon. Det är lagligt i alla andra delar av världen, men EU har förbjudit importen pga att medlet kan ha mycket neagtiva bieffekter om den inte används exakt på rätt sätt. Cysteamin har visat sig vara lika effektiv som hydrokinon, men utan bieffekter. Det är dessutom helt lagligt.


En randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad klinisk studie bekräftar att läkemedlet är mycket effektivt vid behandling av epidermal melasma.


Krämen innehåller cysteaminhydroklorid i en koncentration av 5 procent. Cysteaminhydroklorid är en metabolit av L-cystein och en naturlig cellulär komponent. L-cysteamin som båda hämmar syntesen av melanin (bildandet av pigment). Som oral medicin är cysteamin receptbelagt, i krämformat är den receptfri, men ännu inte tillgänglig på de svenska apoteken. Den kan nu dock beställas via oss.


Produkten är lämplig för både mörk och ljus hud, men krämen bör inte användas av någon med en personlig eller familjehistoria av vitiligo eller någon som är eller försöker bli gravid eller ammar.


Hur man använder cysteaminkräm
Cysteaminkräm kan appliceras när som helst på året oavsett solljusintensiteten. Det passar alla hudfototyper. Krämen appliceras på de mörka delarma av huden en gång dagligen. Det tvättas av efter 15 minuter med tvål och ljummet vatten. Efter försiktig torkning av huden appliceras en fuktgivande kräm. För att minska irritationen bör den appliceras minst en timme efter att huden har tvättats

Efter 6 veckors applicering kan exponeringstiden ökas gradvis om det inte finns några tecken på hudirritation som rodnad eller torrhet.

En minskning av pigmenteringen blir synlig efter 6 veckor. Optimala resultat uppnås efter 8 till 12 veckor. För att bibehålla resultatet bör cysteaminkräm fortsättas med två gånger i veckan under några månader.. Solskyddsfaktor 50 bör användas under hela behandlingen.

Eventuella biverkningar: Varför krämen är så revolutionerande är, att den har sama effekter som hydrokinon, men nästan inga sidoeffekter eller stora risker. Lokala biverkningar på applikationsstället kan inkludera tillfällig uppvärmning eller brännande känsla och rodnad som försvinner inom 30 minuter. Mer ihållande irritation och torrhet, som bör behandlas med mjukgörande kräm under hela behandlingen.


Krämen är dryg och räcker för en person under hela behandlingstiden.


Vill du ha mer information om krämen innan du beställer den, kan du kontakta oss så svarar vi på dina frågor.

Pris 2.280
Moms 570
Slutpris 2.850


Spara denna produkt för senare användning

 

2017-2020 © byMika Stockholm 

byMika Stockholm     Gjuteribacken 12    17265 Sundbyberg     Tel. 0760 53 68 33     ePost