Permanent Hårborttagning

Har du tröttnat på att raka, epilera eller vaxa dig konstant?

Då kan permanent hårborttagning vara något för dig!

3 in 1: Diode, Alexandrite & Yag

Vi arbetar med en av världens effektivaste och skonsammaste lasermaskiner med trippelteknik. Det innebär att lasern kombinerar tre olika typen av strålar: Diode, Alexandrit och Yag. Håret behandlas i tre olika nivåer vilket gör hårborttagningen snabbare och effektivare och den totala behandlingsperioden blir mycket kortare än med traditionella lasermaskiner. Denna maskin eliminerar även tunna och ljusare hårstrån. Ändå håller vi samma prisnivå som traditionella laserbehandlingar har. Maskinen har ett unikt och effektivt kylsystem som gör behandlingen nästintill smärtfri.

Laser

Vår maskin har rankats som en av de allra bästa av de senaste. Den biter även på tunnare fjun och kan användas på de flesta oberoende hudfärg, utom typerna V och IV. Kontakta oss för evaluering om din hudtyp kan behandlas.

Aldrig mer rakning, vaxning eller epilering - Alltid len och attraktiv

Under behandlingen förvandlas laserstrålarna till energi som förstör follikeln (rotmekanismen) helt. Att ett nytt hårstrå skulle växa på samma ställe igen är en fysisk omöjlighet. Eftersom håret växer i cyklar, måste hårborttagningen följa växtcykeln. Den ligger normalt mellan 5-7 veckor på kroppen och 4-5 veckor i ansiktet. Antalet behandlingar som behövs för en total hårborttagning varierar individuellt, men brukar ligga mellan fem och tio behandlingar beroende på kön, hudfärg, hårets färg och kvalitet.

PEKA Prislistan för större format
image (29) (1).jpg
Gör det ont?

Laserbehandling känns som små, små stötar på huden. Man kan uppleva en het stickande känsla när lasern träffar en follikel (hårsäck). I övrigt är det mycket mindre smärtsamt än exempelvis vaxning även om upplevelsen är högst individuell. Vissa kunder anser, att behandlingen är så gott som smärtfri. Det beror på att vår maskin har ett unikt och effektivt kylsystem, som minskar obehaget avsevärt.

Frågor

image (5).png

Svar

PRISER

Laser Paketpriser

Hela Överkropp

Hela Underkropp

Helkropp

Hela Ansiktet

All Inclusive

Kvinna 2450  Man 2950

Kvinna 2450  Man 2950

Kvinna 3950  Man 4250

Kvinna 1290  Man 1490

Kvinna 4950  Man 5250

Nästan alla kan behandlas oavsett hudfärg

Laser är inte längre bara vita mannens privilegium. Vår laser kan behandla även personer med mörkare hud, dock inte de allra mörkaste. Lasern tar även små fjun så länge det finns lite pigment. Det enda dagens teknik inte biter på är grått och övervägande rött hår. Dessa hår saknar det pigment som lasern riktar sig på.

Funkar det på grått hår?

Nej, för att laserstrålen ska kunna förvandlas till energi behövs det att håret har pigment. Grått hår har förlorat allt pigment och kan således inte behandlas med laser.

Funkar det på mörk hud?

Det beror på hudens pigmentgrad. Har man en väldigt mörk hud, så kan man inte behandlas då håret ofta är av samma färg som huden. Då har man så mycket pigment både i huden och i håret att strålarna inte vet vilket håll de ska ta vägen. Det ideala är ju mörka strån på så ljushyad person som möjligt. Dock funkar det om man är någonstans mittemellan.

Elimineras tunna fjun?

Ja, såvida de har något pigment. Det ultimata är förstås om stråna har mycket pigment.

Funkar det på män?

Absolut. Män brukar få mycket lyckade resultat av behandlingen med vår lasermaskin. Män brukar dock behöva i regel några fler behandlingar än kvinnor.

Är det 100% permanent?

Ja. Där lasern har förstört follikeln (hårsäcken) kan håret inte växa tillbaka någonsin igen. Däremot kan det finnas några få hårstrån kvar som lasern inte har lyckats behandla. Dessa får man helt enkelt raka eller vaxa bort om de stör, men oftast är det så få att det är onödigt. Risken för detta är något större om man har ljust hår eller mörk hud.

Vissa kvinnor kan uppleva ny hårväxt under klimakteriet. Detta är hormonellt och sker om kroppen börjar producera nya hårsäckar. Det är alltså inte de behandlade hårsäckarna som får återväxt utan helt nya hårsäckar som av hormonella orsaker kan uppstå. Detta är ock inte särskilt vanligt.

Tar det bort allt hår?

Lasern kan behandla alla hår som har pigment, men även hudens pigmentnivå påverkar. Eftersom lasern siktar på mörkt pigment, kan den allra mörkaste hudtypen inte behandlas utan att huden bränns. Men olika bruna nyanser fungerar bra. Lasern är inte heller effektiv mot grå hårstrån, pigmentlösa ljusa hårstrån eller hår som har övervägande rött pigment. I övrigt tar lasern bort allt. Ibland kan det finnas några få hårstrån kvar, som lasern inte har lyckats behandla. Dessa får man helt enkelt raka eller vaxa bort, men oftast är de så få att det är onödigt. Risken för detta är större om man har ljust hår. Har man endast ljusa fjun på ett område är det inte bra att lasra sig där. Lasern kan i dessa fall aktivera hårsäckarna och skapa mer hårväxt. På de områden är det bättre att vaxa sig.

Kan jag sola samtidigt?

Samtidigt solande (gäller även solarium) under en laserbehandling bör undvikas minst en vecka efter varje behandling för att  motverka eventuella pigmentförändringar. Ha i minnet att hårborttagningen är mer framgångsrik om man har ljus hud och mörka strån.

Bästa tiden för detta?

Man kan göra behandlingen när som helst på året, men eftersom samtidigt solande bör undvikas under behandlingen gör de flesta behandlingen under vintermånaderna.

Finns det biverkningar?

Det är ovanligt, att man får några biverkningar av laserbehandlingen. Skulle man mot förmodan råka ut för några, kan dessa vara rodnad, värmekänsla, hudkänslighet, brännsår, ärrbildning och i sällsynta fall ökad eller aktiverad hårväxt. Risken för det sistnämnda är högre om man lasrar på områden som har endast ljusa fjun. På områden som dessa rekommenderar vi vaxning istället. Vissa få kan få små streck på huden som ser ut som ärr, men dessa brukar försvinna inom någon vecka. Att behandla mycket tunn hud eller slemhinnor (inre blygdläppar, bakre innerskåra och i vissa fall pungen) kan orsaka både pigmentförändringar och en allvarlig form av kontaktdermatit (hyperkänslighet) på området. Därför behandlar vi aldrig dessa områden med laser utan rekommenderar vaxning istället.

Ska jag vaxa mig innan?

Nej. Du får inte göra det om du genomgår en laserbehandling. Lasern behöver hårstrån för att hitta till follikeln. Om håret tas bort med roten är behandlingen verkningslös. Däremot ska du raka området dagen innan behandlingen, vilket är den enda förberedelsen du behöver göra över huvudtaget.

Anv. hårväxthämmare?

Nej. Du ska inte operera på området på något annat sätt än att raka dig dagen innan. Att det finns hår är en förutsättning för att lasern ska hitta till follikeln och göra sitt jobb. Du får dock återfukta huden med mjukgörande kräm, exempelvis Soft Kitty.

Jag har en hudsjukdom...

Här råder vi att du först och främst pratar med din behandlande läkare. Vi rekommenderar inte att personer med psoriasis eller rosacea gör behandlingen på de hudområden som är drabbade. Har du eller har du haft hudcancer bör du inte heller genomföra någon laserbehandling.

Är detta säkert?

Ja. Laserbehandlingar mot hårväxt har gjorts mycket länge och inga allvarliga sidoeffekter har rapporterats. Det förutsätter dock att du har frisk hud på området som ska behandlas. Bränd, sårig, utslagsdrabbad eller onormalt torr hud kan drabbas. Därför undersöker vi din hud okulärt inför varje behandling.

Vad har ni för utbildning?

Det finns inga skolor som täcker alla delar av laserbehandling även om vissa utbildningar ger grundläggande kunskaper. Därför utbildar varje leverantör sina kunder specifikt gällande den maskinen som terapeuten ska arbeta med. Vi har en gedigen kunskap om vår maskin och besitter med all grundläggande kunskap om behandlingen sedan tidigare.

Lämnar ni någon garanti?

Nej och visst, det kan låta lite konstigt när vi ändå är så säkra på vår sak. Faktum är trots allt. att resultatet beror på många olika faktorer, som vi människor inte kan påverka själva. Jag skulle påstå, att salonger som lovar alla guld och gröna skogar inte är riktigt kunniga på området. Däremot kan du vara säker på, att du inte kan få bättre förutsättningar någon annanstans eller med en annan maskin.  Vi lovar också, att slutresultatet är det bästa möjliga med dagens senaste teknik. Även om det funkar perfekt för de allra flesta, kan ingen garantera varken goda eller dåliga slutresultat.

Jag undrar något annat...

Om du  inte hittar svar på din fråga är du välkommen att höra av dig till oss antingen genom vårt kontaktformulär eller via telefon på 0760-53 68 33 så besvarar vi din fråga.

laser-hair-removal-axiller.jpg

Före behandlingen

Inga andra förberedelser behövs förutom att du ska raka området dagen innan behandlingen. Är du en man och gör en behandling i ansiktet kan du raka dig samma dag. Använd inga krämer på området dagen du ska få behandlingen. Det är allt.

image (2).jpg
Laser.jpg

Efter behandlingen

Det enda du behöver tänka på efter behandlingen är att inte utsätta dig för solen eller sola solarium på minst en vecka. Gör du behandlingen på vår- eller sommartid bör du ha en hög solskyddsfaktor på det behandlade området även efter en vecka. 

Du märker någon dag efter varje behandling att din hårväxt avtar något. Mängden strån är färre och håret verkar växa långsammare. Till slut kommer allt hår att försvinna helt.

Området ska inte epileras eller vaxas mellan behandlingarna. Du ska raka dig på området dagen innan eller samma dag som din nästa behandlingen ska göras. Är du en man och gör behandlingen på ditt ansikte får du naturligtvis raka dig så mycket du vill mellan behandlingarna.

That's it.

Mika Marin Stockholm

är specialiserade på hårborttagning av alla slag.

Vi är proffs på det vi gör med gedigen utbildning och erfarenhet samt mycket nöjda kunder, som kommer tillbaka.

 

Välj oss när du vill göra en hårborttagning oavsett om det gäller permanent hårborttagning med laser eller vaxning.

För att hos oss är du i trygga händer, som levererar resultat. 

Välkommen till Mika Marin Stockholm!

Under behandlingen

Varje behandling påbörjas med en hudbesiktning. Vi kontrollerar att du inte har några skador på området och att din hud ser frisk ut.

Sedan smörjer vi området som ska behandlas med en vattenbaserad gel som hjälper maskinen att glida på huden och skyddar huden i viss mån. Den även svalkar området något.

Därefter sätter både behandlaren och du på er skyddsglasögon och behandlingen påbörjas. För att undvika oavsiktlig laserexponering i ögonen kan du med fördel blunda under behandlingen. Vi är lyhörda och hör med dig hela tiden hur du upplever behandlingen. Det känns lite, men är inte smärtsamt. Varje område behandlas för sig, ett efter ett.

När behandlingen är klar tar vi bort gelresterna på huden och det hela är därmed klart.

Du kan återgå till jobbet som vanligt. Det är ytterst ovanligt att det syns alls att man har varit på behandling. Ingen speciell känsla stannar heller kvar på huden, den kan dock kännas lite varm. Allting är i stort sett normalt direkt efter behandlingen.

image (8).jpg