Intimblekning

Nu har vi förstärkt vårt team med en kvinnlig

behandlare. Kontakta oss för bokning/info.

"Är det här det som kallas
Analblekning?"

På nätet cirkulerar det en massa myter och historier om analblekning. Folk vet inte om det är ett skämt, vandringshistorier eller något som verkligen existerar..

Det existerar och innefattar mer än analblekning. Det handlar om utjämnande av pigment på hela det delikata området och kallas för intimblekning.

Varför i hela friden bleka underlivet?

 

Intimblekning är ursprungligen efterfrågad av stjärnorna inom vuxenunderhållningen, dansöser, modeller och andra som på något sätt blir exponerade lite mer privat. Efter att intimrakning och brasiliansk vaxning blivit standard, har fler och fler märkt, att pigmentet på de intima delarna inte alltid har den nyansen som man kanske hade önskat. Det är främst därför intimblekning har blivit populärt och nästintill mainstream.

Anledningarna till att nyansen kan skilja sig är många. Hormonala förändringar exempelvis efter graviditet är den vanligaste orsaken till detta. Det kan också vara medfött eller orsakats av friktion eller värme. Det är viktigt att förstå, att alla människor har något mörkare pigment på de privata delarna och de flesta behöver inte bleka sig. Men ibland ställer dessa ändringar till så mycket besvär och obehag, att det är bättre att åtgärda dessa. Genom Intimblekning kan de flesta återställa hyperpigmenterade områden till ursprungsnyansen eller så nära som möjligt. ​

 

Fungerar det verkligen?

Det finns flera metoder för blekning. byMika arbetar med kemisk blekning. Metoden fungerar bäst för att jämna ut pigmentansamlingar och för att ljusa upp nyanserna. Intimblekning är relativt nytt i Sverige. Det finns få salonger som utför dessa behandlingar. Delvis beror det på, att det inte är helt riskfritt. Innan du får genomföra en blekningsserie utreder vi orsakerna till förändringarna och tittar på din medicinska bakgrund. Endast om du inte löper risk för allvarliga biverkningar får du genomföra behandlingen.

Men att resultatet verkligen blir så som man önskar finns dock inga garantier på. Man ska ta i beaktande, att kemisk intimblekning fungerar på ca 70 procent av folket. Det enda sättet att veta om det funkar är att testa sig fram. Man brukar få en fingervisning efter den första behandlingen.

Kan man bleka sig hemma?

Allra först ska du överväga om du verkligen vill göra en blekning; har du ett riktigt behov av det eller är det kanske en "skada" i ditt tankesätt? Blekning innebär nämligen en hel del risker och vissa obehagliga biverkningar kan uppstå. Det är viktigt, att du gör den första behandlingen på salong av just säkerhetsskäl. För dig som inte bor i Stockholm eller har svårt att hitta tid, finns en möjlighet att göra de nästkommande behandlingarna hemma. Men även då är det bra om man har någon som kan hjälpa till vid behandlingen.

Exempel på ett lyckat resultat efter totalt 10 blekningar. Observera att resultaten är individuella och att behandlingen inte fungerar på alla. Klicka för att se bilden.

Bleka underlivet Intimblekning Stockholm resultat

Varning

Bilden innehåller

nakenhet.

Prislista Blekning

Konsultation & Fösta blekning

Återbesök Intimblekning

Återbesök Övriga kroppen

Intensivbehandling Xpigment*

Intensivbehandling Systeamine*

Intensivbehandling Tritospot*

60 min

45 min

45 min

Hemma

Hemma

Hemma

595

495

450

850

2850

750

* Om du kan få genomföra en intensivbehandling avgörs vid konsultationen och den inledande blekningen. I bedömningen tar vi hänsyn till många olika faktorer. Därför kan vi aldrig svara på telefon, om du kan få detta eller inte.

Ingen intimblekning ger 100% bestående resultat utan måste upprepas med en underhållande behandling med jämna mellanrum, i normalfallet cirka en gång i kvartalet.

Frågor & Svar

VILKA OMRÅDEN KAN BLEKAS?

Insidan av lår, yttre blygdläppar, kring anus, under armarna, bröstvårtorna, mellangården knäna och andra riktade områden på kroppen.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVS DET?

Det är högst individuellt. Man får en fingervisning om det efter den första behandlingen. För ett hållbart  och jämnt resultat krävs minst tre behandlingar med 2-7 dagars mellanrum. Ett genomsnitt ligger på 4-5 behandlingar. Det är inte rekommenderat att bleka sig fler än 10 gånger i rad.

Om du kvalificerar dig till en intensivbehandling hemma behöver du inte några fler besök på salongen utan fortsätter blekningen på egen hand. Om du kan få intensivbehandlingen avgörs vid konsultationen och den inledande blekningen. Det går inte att svara på telefon om du kan få behandlingen eller inte.

HUR LÄNGE HÅLLER DET?

Det är också individuellt och beroende på hur mycket mörk pigment du har.  Snittet ligger på 3-4 månader innan man behöver göra en underhållande blekning, Inga blekningsresultat är permanenta, eftersom kroppen producerar alltid nytt pigment hur vi än behandlar huden.

VEM KAN ELLER FÅR BLEKA SIG?

Till att börja med måste du vara över 18 år. Hudläkare avråder från hudblekning då det finns för lite forskning på området och det finns många produkter på marknaden som visserligen fungerar, men är osäkra och kan vara cancerframkallande. Innan du får genomföra en inledande blekning måste du svara på en del frågor om din medicinska bakgrund och ta del av viktig information. Tillhör du någon av riskgrupperna eller om anledningen till pigmentskillnaderna  gör att blekningen är troligtvis verkningslös, genomför vi ingen blekning på dig. Vi listar inte anledningarna till avslag här för att du som vill bleka dig ska svararärligt på hälsoundersökningen. Om du får bleka dig, är du själv ensam ansvarig för blekningens alla följder likaså de negativa som de positiva.

VILKA RISKER OCH BIVERKNINGAR FINNS DET?

Blekning är en medicinsk behandling. Liksom alla medicinska behandlingar kan vissa biverkningar uppstå. Du behöver inte drabbas av några biverkningar, men följande biverkningar har rapporterats i samband med en kemisk blekning:

- Blekning kan försvåra dig att bli gravid eller orsaka missbildningar för fostret om du blir gravid under blekningsperioden.
- Att bleka sig under graviditet orsakar troligtvis missbildningar för fostret eller kan orsaka missfall.
- Man kan drabbas av  en allergisk reaktion som kan yttra sig med känslig hud, rodnad, irritation, klåda, utslag, svullnad, etc.
- Fortsatt blekning trots indikation om biverkningar kan leda till kontaktdermatit och andra allvarliga hudsjukdomar.

- Blekningsprodukter kan orsaka hormonstörningar som rubbningar i menscykeln eller att män utvecklar "mantits". Det är dock sällsynt.
- Det saknas tillräckligt med forskning om sambandet mellan intimblekning och cancer, det är därför hudläkare avråder från hudblekning.

- Även om du inte tillhör någon av riskgrupperna, kan hudirritation förekomma.

- Din hud kommer sannolikt exfoliera på det behandlade området. Det är normalt.

- Din hud kommer att behöva att smörjas med fuktighetskräm under behandlingen.

- Du är själv ansvarig för blekningens eventuella följder.

HUR LJUST KAN DET BLI?

Det är 30-40 procent av människor, som inte reagerar på kemisk blekning eller får mycket svaga resultat. På dem som det funkar på brukar man nå förväntade resultat. Det är ändå viktigt att ha realistiska förväntningar och förstå, att alla har mörkare pigment i underlivet. I teorin finns inga begränsningar på hur blek man kan bli (förutsatt att det fungerar), men eftersom man får bleka sig begränsat p.g.a riskerna så måste man stanna där man uppnått gränsen. 

image (8) (1).jpg

VAD HÄNDER MED HÅRET?

För bästa resultat rekommenderar vi, att du är vaxad eller rakad när du gör behandlingen Blekningen påverkar inte håret, men hår på området kan ge ett ojämnt resultat.

VAD INNEHÅLLER BLEKNINGEN?

Den blekande ingrediensen i salongsbehandlingen heter kojinsyredipalmitat. Det är ingrediensen som tränger in i epidermis för att göra en djupblekning. Utöver det innehåller blekningsmedlet lite väteperoxid för de yttre hudcellernas blekning. Övriga ingredienser är C-vitamin, A-vitamin, Organisk svavel, gurkmeja, papayaextrakt, bindemedel, parfym och konserveringsmedel. Är man allergisk för något av ingredienserna bör man avstå från blekningen.

KAN MAN FÅ KOMPLIKATIONER EFTERÅT?

Får man problem, brukar det visa sig redan under den första behandlingen. En av 10.000 får en allergisk reaktion som kräver behandling. Med andra ord risken finns, men den är liten, men den finns.

OM DET INTE FUNKAR PÅ MIG, MÅSTE JAG ÄNDÅ BETALA?

Tyvärr är det en del av människor vars hud vägrar att blekas. Huruvida du tillhör dem eller inte vet vi endast genom att prova oss fram. Eftersom jag ändå har använt både produkten och min tid så måste du betala för de genomförda behandlingarna, oftast bara en gång. Det finns ingen returrätt för blekmedlet man köper hem, därför vill jag att du gör den första blekningen hos mig.

VAD HÄNDER MELLAN BEHANDLINGARNA?

Huden återhämtar sig helt enkelt och försöker samtidigt bilda nytt pigment. Därför får du en salva som du smörjer området med mellan blekningarna en gång om dagen. Salvan förhindrar pigmentet att bildas i normal takt.

GÖR DET ONT?

Nej. Det känns ungefär som en hårblekning. Med andra ord i normalfallet kan det sticka eller klia lite, vissa upplever att området som bleks blir varmt. Dessa känningar är normala, men skulle det göra ont eller svida, måste behandlingen avbrytas. Därför är det viktigt att du vid första blekningen är mycket  uppmärksam på just smärta och sveda.

KAN JAG FÅ EN KVINNLIG HUDTERAPEUT?

Ja. Vi har precis förstärkt vårt team med en kvinnlig behandlare. Kontakta oss för mer information.​

OM DET BLIR FÖR LJUST?

Det är så gott som omöjligt. De flesta önskar att blekningen skedde snabbare och att den var effektivare. Men vi kan inte ändra naturens lagar.

HUR GÅR DET TILL?

Ungefär som en vaxning. Du tar av dig och lägger eller ställer dig på en behandlingsbänk och efter en desinficering får du en blekningscreme över området som ska blekas. Det tar ca 20 minuter att verka, men kan lämnas kvar på 30 minuter efter den första blekningen. Därefter får du duscha av dig och får en lugnande efterbehandling. Om du gör blekningen hemma rekommenderar jag att du tar hjälp av en vän.

image (7) (1).jpg

byMika Stockholm är en specialistsalong med kroppsvaxning, intimvaxning (brazilian & manzilian), tattoo waxintimblekning, analblekningmassage, make up, naglar och diverse skönhetsbehandlingar. Auktoriserad partner med Instantly Ageless och Intimate.

 

2017-2021 © byMika Stockholm 

byMika Stockholm     Gjuteribacken 12    17265 Sundbyberg     Tel. 0760 53 68 33     ePost